Sunt zile când îți dorești ceva mai multe grade în termometrul din living sau din dormitor. După o zi de muncă, este firesc să-ți dorești să petreci o seară plăcută și caldă alături de familie. Așa că pentru a-ți asigura tot confortul termic, am aflat de la meșterul Ajusto, Sever V., câteva sfaturi numai bune de aplicat în ceea ce privește folosirea aparatului de aer condiționat pe timp de iarnă.

Heat pump unit on the side of a home in winter.

În primul rând, este bine să știi dacă aparatul de aer condiționat este un model care și încălzește, iar pentru aceasta cel mai simplu este să citești cartea tehnică.

Odată ce ai aflat că te poți încălzi cu ajutorul lui, este bine să faci câteva verificări înainte de a-l porni. În primul rând, scoate-l din priză și mergi afară, acolo unde este montată unitatea externă, pentru a verifica dacă nu trebuie să cureți zăpada/gheața așezată pe ea. Degajează, după caz, cu atenție! De asemenea, este bine să te asiguri că unitatea externă a aparatului de aer condiționat nu este acoperită cu diferite obiecte (cutii de carton, prelată etc). După ce ai făcut aceste verificări exterioare, asigură-te că toate cablurile de alimentare și prizele din interior sunt în bună stare, nu prezintă semne de deteriorare, apoi nu mai trebuie decât să conectezi aparatul la sursa de curent.

The conditioner covered with icicles on a yellow wall

Asigură-te că bateriile telecomenzii pentru aparatul de aer condiționat nu trebuie înlocuite (un sfat pentru viitor: scoate bateriile din orice device atunci când îl scoți din uz pentru o perioadă, fie chiar și pentru o lună), apoi pornește telecomanda. Cum aparatul de climatizare este unul și cu încălzire, telecomanda este presetată pe modul pompă de căldură (dacă aparatul este unul numai cu răcire, setarea pe Pompă de căldură nu produce nici o modificare).

Pentru a funcționa pe modul de încălzire, aparatul trebuie comutat, din telecomandă, pe modul HEAT  (ÎNCĂLZIRE) sau AUTO și apoi setată temperatura dorită. Sunt necesare 2-5 minute pentru a preîncălzi evaporatorul la începutul funcționării în modul HEAT. Dacă temperaturile de afară au dus la înghețarea unității externe, odată comutat pe modul de încălzire, aparatul va decongelaimediat, crescând eficiența. Procedura nu durează mai mult de 2-10 minute, iar pe toată durata decongelării, ventilatoarele își opresc funcționarea. La finalul procesului de decongelare, se revine automat la modul HEAT.

Climatiser une maison

Reține!

Modul HEAT nu este disponibil pentru aparatele de aer de climatizare numai cu răcire și estedisponibil doar pentru modelele cu pompă de căldură.

Dispozitivele de protecție se pot activa în următoarele situații:

  • Temperatura aerului exterior depășește 240
  • Temperatura aerului exterior este sub -70
  • Temperatura aerului din cameră este peste 270

La începtul fiecărui sezon, igienizarea aparatului de aer condiționat este obligatorie. Aceasta trebuie să fie efectuată numai de către personal autorizat (vezi aici). De asemenea, este bine să cureți filtrul de aer la fiecare două săptămâni atunci când aparatul de climatizare funcționează într-un mediu cu praf.

Mihail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *